Az év utolsó napján

Ahogy egyik év a másikba fordul, úgy adjuk át az élet fonalát nemzedékről nemzedékre. Saját és közös életünkét és halálunkat, melyet mindennél erősebb szálakból, munkából, csalódásokból, szerelemből, szeretetből, tanulásból, gondoskodásból és felelősségteljes összefogás kibogozhatatlan fonalából fonunk össze.

Az új év eljövetele a fogadalmak és az új remények éjszakája. Megannyi semmi máshoz nem fogható pillanaté. Hiszen soha máskor nem hangzik el ennyi jókívánság egy időben.

Ezekben a percekben velünk vannak most azok is, akikkel már nem lehettünk együtt csak gondolatban, lélekben lehetünk egyek és aggódunk a betegséggel küzdő szeretteinkért. Mint ahogy sokan, örömtelien sokan vannak velünk, akik egy új gyermek, egy új testvér, egy új unoka, egy új családtag érkezésének örömével vagy reményével vágnak neki az előttünk álló esztendőnek. Isten tartsa meg jó egészségben az életet adó édesanyákat, és az első szilveszterüket megélő legifjabb honfitársainkat is!

Mindannyian az új esztendő kapujában állunk. Az elmúlt percekben ki-ki egyedül, családjával, ki barátai társaságában, ki utcai mulatságban, ki pedig a munkahelyén szolgálatot teljesítve várta, hogy az óra mutatója másodpercről másodpercre haladva az új évbe forduljon.

Az, hogy nekünk, polgárőröknek van mire büszkének lennünk. Van mire vigyáznunk. Van mit gyermekeinknek továbbadnunk. Van szűkebb és tágabb hazánk. Van múltunk, jelenünk és van jövőnk. Van miért őrizni szívünkben a reményt.

Azt remélem, hogy Mindenki számára igazzá válhasson a kívánságom: Egészségben, boldog, sikeres új évet kívánok!

Dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr szövetség elnöke