4 jármű karambolozott Sülysápnál

Egy kisteherautó, két személygépkocsi és egy utánfutót húzó mikrobusz ütközött november 19-én, szombaton kora este a 31-es úton, Sülysáp mellett. A kisbuszban az egyik utánpótláskorú jégkorongcsapat tagjai tartottak hazafelé.

Információink szerint az egyik gyorsfagyasztott élelmiszereket szállító Mercedes kisteherautó haladt a 31-es főúton Sülysáp felől Mende irányába, amikor eddig ismeretlen okból elvesztette uralmát a sofőr a járműve felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és több autónak is nekiment.

A segélyhívást követően a nagykátai és a monori hivatásos tűzoltók mellett ott voltak a sülysápi valamint a gyömrői és önkéntes tűzoltók, de mellettük a tápiószőlősi, gyömrői, nagytarcsai, pilisjászfalui és természetesen a sülysápi polgárőrőrök is segítették a mentési munkálatokat. A tömeges sérültek miatt a mentők kiemelten kezelték az eseményt. A baleset során szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek el az érintettek, a kisbuszt vezető férfi, a karambolokat okozó sofőr illetve a U14-es jégkorongozó meccsük után hazafelé tartó csapatból 9 gyereket további vizsgálatok céljából szállították kórházba. A Renault vezetője és a Daciában utazó idősebb házaspár sértetlenül megúszta az ütközést.

Elképzelhető, hogy az áruszállító vezetője rosszul lett, esetleg elaludt vezetés közben, mivel csak a második ütközés előtt kezdett el fékezni.

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség 24 órás Szakmai Ügyeletének tájékoztatása szerint a mentési munkálatok vasárnap hajnalig tartottak, a helyszínt hajnali 5 órakor a sülysápi polgárőrök hagyták el utoljára.

 

(Fotók: BudaPestkörnyéke.hu)