Megbukott a dealer

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 43 éves bagi férfit, akit lopással, eltiltás hatálya alatti járművezetéssel gyanúsítanak. Az otthonában lefoglalt halomnyi elektronikai cikk és droggyanús anyag miatt a lista még korántsem véges.

A 2021. november 30-án hajnalra tervezett körözési akció helyszíneiről egy férfit és egy nőt állítottak elő a rendőrök. Az első bagi címen lévő házat hermetikusan bekerítették, a célszemély ugyanis korábbi viselkedései alapján hajlandóságot mutathatott volna a szökésre. Hiába kereste azonban a rendőröket meglátva a menekülési útvonalat, vagy indult volna a hátsó ablak felé, esélyt egyikre sem hagytak. Bilincselés, előállítás. A ház átkutatása túlszárnyalta az előzetes elképzeléseket: halomban álltak a bizonytalan eredetű laptopok, de akadt azóta szakértői vizsgálatra küldött kábítószergyanús anyag, sőt egy 2021. szeptemberben, egy hévízgyörki ház teraszáról ellopott, 400 ezer forintot érő hard disc is meglett. A fehér por az előzetes szakvélemény szerint etil-hexedront tartalmaz, amely kábítószernek minősül.

V. Róbert terhére egyelőre három bűncselekményt róttak. A 400 ezer forintos lopáson kívül két, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségével is meggyanúsították. Gödöllőn 2021. október 31-én közlekedett jogerős eltiltása ellenére, 2021. november 27-én Bagon. Utóbbi helyszínén későn fékezve egy előtte haladó járműnek ütközött, ami az ároknak csapódott. V. Róbert azt állította kiszállt, kisegítette a másik sofőrt a kocsiból, majd miután nem tűnt sérültnek elhajtott, mondván „nincs jogosítványom és el vagyok tiltva, nem várom meg a rendőröket”.

Miközben V. Róbertet nyomozók faggatták, kollégáik már egy másik bagi címről állítottak elő egy 27 éves nőt, aki ellen a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki körözést. A döntés szerint a lopás vétsége miatt pénzbüntetésre ítélt nő nem fizette be a 200 ezer forintot, ezért büntetését fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatták. A nőt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Az őrizetbe vett V. Róberttel szemben lopás, valamint kétrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyben kezdeményezték letartóztatását. A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja a feltehetően bűncselekményből származó, lefoglalt eszközök eredetét.

(forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/hajnali-elfogas-0#Hajnalielfogás#HajnalielfogásPestMegyeiRendőr-főkapitányság2021.12.02.,cs-06:57@localhost.localdomain)