A Pest Megyei Polgárőr Szövetség járási koordinátorai által összefoglalt jelentések alapján évről évre erősödik a Pest megyei polgárőrök külterületeket érintő szolgálatainak tevékenysége

“2019-ben került napirendre a vadász -és egyéb környezetvédő / gazdálkodó  társaságok valamint civilszervezetekkel történő megállapodások megkötésére a közös célok meghatározása során. Több hónap telt el míg kialakult a közös munka.

Ez az év volt amikor arattuk ennek “termését”. Ugyanis a Pest Megyei Polgárőr Szövetség illetékességi területén immár “földön, vízen, levegőben”, kül -, és belterületen egyaránt jelen vannak az önkéntesek és bűnmegelőzési tevékenységükkel segítik a rendőrség bűnüldözési feladatait. Itt meg kell említeni a külterületi mélységi határ szolgálatokat, mely a kialakult erőteljes migráns nyomás hatására került fokozottan górcső alá. A megyénket keresztülszelő európai autósztrádák kritikus helyein zajlanak ezek a szolgálatok, segítve a rendőrség valamint az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság regionális erre irányuló munkáját” – mondta el dr. Bilisics Péter.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/erdot-is-jarok

(forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/erdot-is-jarok )