A téli erdőt is vigyázzák a polgárőrök

A Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai az év végén is vigyázzák a természetet. December 9-én Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársával végeztek közös természetőri szolgálatot.

A decemberi havas szolgálat során a polgárőr és a természetőr bejárta Pilisszentlászló kül- és belterületét illetve a sikárosi erdei utakat. Az ellenőrzés során egy turistával találkoztak, akinek a további útjához nyújtottak segítséget.

Elmondhatjuk, hogy a DINPI-vel az együttműködés ebben az évben is kiváló volt és bízunk benne, hogy az eredményes természetvédelemért tett szolgálatainkat jövőre is folytatni fogjuk – mondja polgárőr egyesület elnöke. –  Erre minden eshetőség adott, mert az őrkerület vezető igen aktív és igényli segítségünket. A DINPI-vel való együttműködésünk kiváló és az együttes szolgálataink során sokat tanulunk a természetvédelemről. Ezzel a mi önkéntes természetőri tevékenységünkhöz kapunk igen nagy segítséget.

A Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal együttműködve ezzel a szolgálattal zárta az idei év közös munkát.