Akció a biztonságos közlekedésért áprilisban

A közlekedésbiztonság erősítése érdekében több lépésből álló akció indult Budaörsön az önkormányzat, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség közreműködésével

Budaörsön számos probléma merült fel az utóbbi időben a városi közlekedésben. Sokan nem tartják be a szabályokat, egyre több a gyorshajtás, a buszmegállókban várakozás gépjárművekkel és a forgalom akadályozása is gyakran előfordul.

A város biztonságáért felelős szervezetek –  a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség – együttműködve az önkormányzattal, célzott kampányt indítottak a közlekedésbiztonság javításáért. A kampány szeretné rávenni az embereket a szabályos közlekedésre, ezért először figyelmeztetést kapnak azok, akik megszegik a szabályokat. Fontos megjegyezni, hogy nem a pénzbírságok kiszabása a cél, hanem a közlekedés segítése és a biztonság növelése.

Április első időszakában csak figyelmeztetik a szabálytalanul közlekedőket, de később a rendőrség és a közterület-felügyelet szigorúbban fogja érvényesíteni a közlekedési szabályokat, és helyszíni bírságokat szab ki azokra, akik továbbra sem tartják be az előírásokat.

A közlekedési szabályok be nem tartása, a szabálytalan parkolás és várakozás a következő helyszíneken a legjellemzőbb:

  • Illyés Gyula gimnázium,
  • Farkasréti út,
  • Buszvégállomás,
  • Szabadság út 100. sz.
  • Kamaraerdei út 3. sz.
  • Bleyer Jakab általános iskola
  • Herman Ottó általános iskola.

Ezért ezeken a helyeken kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők. 

Mindenkit arra kérünk, hogy tegyen meg mindent a biztonságos közlekedés érdekében. A közösségünk valamennyi tagjának felelőssége, hogy segítsen megőrizni a városunk útjainak biztonságát.

Köszönjük az együttműködésüket!