Baleset-megelőzés és a polgárőr tevékenység népszerűsítése témájában tartott előadást Balogh József, az Abonyi Városi Polgárőrség képviselője

Az előadás helyszíne a Szolnoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola volt. Az előadás 2 részből állt, a Polgárőrség bemutatásából, illetve baleset-megelőzési ismeretterjesztésből. 

A 9.osztályos tanulók az első “blokkban” megismerhették a Polgárőrség fogalmát és céljait, tagozatait, a társszervezetekkel való közös feladatokat, a szolgálatellátáshoz használt eszközöket és járműveket, illetve az iskolai közösségi szolgálat letöltésének lehetőségét is.

A második “blokkban” a baleset megelőzés területén a diákok megismerhettek néhány gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos alapfogalmat, szabályt, mint például gyalogút/kerékpárút, kijelölt gyalogátkelőhely helyes használata, stb., továbbá a gépkocsik aktív és passzív biztonsági rendszeréről, gyűrődő zónáiról is szó esett. Az előadó – Balogh József, az Abonyi Városi Polgárőrség képviselője – igyekezett minden olyan ismeretet átadni, amelyek a mindennapokban is hasznosak lehetnek, és ezeket már vagy eddigi közlekedésgépészeti tanulmányaiból, vagy saját érdeklődéséből megismert. Ezért szó esett még a közlekedési balesetek típusairól, a segélyhívó használatáról, de az ittas vezetésről is. 

Az előadás sikeres lebonyolításában Zlatóczki Balázs is nagyban segítette a háttérmunkát, már nem első alkalommal. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának jóvoltából a diákok részére baleset-megelőzési eszközök is ki lettek osztva.