Budaörsön alakult újjá az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége

Stílusosan a Magyar Labdarúgás Napján, november 25-én tartotta alakuló ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Társadalmi Elnöksége (MLSZ PMTE). Az értekezletre Budaörsön, a Budapest 30 Pub-ban került sor.

Szlahó Csaba elnök – aki egyébiránt Vecsés polgármestere – nyitotta meg az ülést, amelynek meghívóján összesen tíz napirendi pont sorakozott. Az alakuló ülés jellegéből adódóan itt vehették át a tagok az MLSZ elnökségének döntése alapján kiállított kinevezési okmányokat. Szlahó Csaba elnöknek Benkő Tamás megyei igazgató nyújtotta át az oklevelet, megköszönve az elmúlt évtizedben kifejtett munkát és gratulálva az újabb kinevezéshez. Az MLSZ PMTE elnökségi tagjai – dr. Bilisics Péter (jogász, a Magyar Polgárőr Szövetség alelnöke; a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke), az értekezlet házigazdája; Böőr Zoltán (21-szeres válogatott labdarúgó, az LV International Kft. munkatársa); Fehér Zsolt (a FineService Kft. szakmai igazgató-tulajdonosa); Kovács Márton (Smartrend Kft. ügyvezetője, Vecsés önkormányzati képviselője) és Rózsavölgyi Sándor (a Gödöllői SK szakosztályvezetője) – a régi-új elnöktől vették át kinevezésüket.

Ketten – dr. Bársony Farkas (a Kondor Holding vezérigazgatója, a Magyar Teqball Szövetség társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója) és Bukodi Károly Zoltán (Ócsa város polgármestere) – nem voltak jelen. Valamennyi kinevezett sportvezető mandátuma 2025. június 30-ig szól.

Az ünnepi aktust követően a tagok újfent Rózsavölgyi Sándor választották alelnöknek, majd Szlahó Csaba adott tájékoztatást az MLSZ megyei elnökeinek közelmúltbeli, Gyirmóton tartott értekezletéről. Ezt követően a Pest Megyei Igazgatóság szakbizottsági beszámoltatásának módja és személyi kérdések kerültek terítékre, majd elfogadták az elnökség 2022. évi ülés- és munkarendjét. Az összejövetelt Benkő Tamás igazgatói összefoglaló tájékoztatója zárta – prezentáció formájában – a legutóbbi elnökségi ülés óta eltelt időszakban elvégzett munkáról és a közeljövő feladatairól.

A grémium legközelebb január 20-án tartja soron következő szakmai értekezletét.