Eltűnt személy

20 óra 13 perckor kapták a jelzést a Piliscsabai Polgárőr Egyesület kollégái a rendőrségtől, hogy G. István 79 éves piliscsabai lakos eltűnt. Ruházata melegítő, barna kabát, baseball sapka, fekete félcipő. 

Keresését nagy erőkkel megkezdték, a felhívást közzé tették a közösségi portálon is hogy aki esetleg látja Piliscsaba területén az jelezze. Több bejelentést is kaptak a piliscsabai polgárőrök, hogy 18 óra 30 perc körüli időben, a 10-es út mellett az Aldi felé látták sétálni a keresett személyt. Ezt a térfigyelő kamerák felvételei is igazolták. Hosszú keresés után 22 óra 30 perckor a Piliscsabai Polgárőr Egyesület gyalogos járőrei találták meg az egyetem területén G. Istvánt egy vízmosásban, ahonnan egyedül képtelen volt feljönni. Egy fába kapaszkodott csak halk hangon adott magáról életjelet. Nulla fok körül volt a hőmérséklet, reggelig nagyobb baj is lehetett volna. 

A környékbeli polgárőrségek, önkéntes tűzoltók, rendőrök, és közterület felügyelők közel 30 fő ismét jelesre vizsgáztak.  

A keresésben az alábbi szervezetek vettek részt: Solymár Polgárőr és Tűzoltó Egyesület 5 fő, egy kereső kutyával és drónnal. Pilisszentiván Polgárőr és Tűzoltó Egyesület  5 fő, Tinnye Polgárőr Egyesület 3 fő. Pilisjászfalu Polgárőr Egyesület 2 fő, Pilisvörösvár Liget Polgárőr Egyesület 2 fő, Piliscsabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület 4 fő, Piliscsabai Közterület Felügyelet 2 fő,  Piliscsabai Polgárőr Egyesület 3 fő, valamint a Budaörsi Rendőrkapitányság, Pilisvörösvári Rendőrőrsének több egysége is. 

Köszönjük 

Simon Gyula közrendvédelmi tanácsnok Piliscsaba.