Figyelem! Legyünk óvatosak!

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség fontosnak tartja, hogy rendszeresen felhívja. a lakosság figyelmét azokra a veszélyekre, melyekkel csalók próbálnak visszaélni az óvatlan áldozatukkal.

Sajnos nem ismeretlen az a jelenség, amikor csalók hívnak fel telefonon – többnyire – idős embereket otthonukban azzal, hogy gyermekük, esetleg unokájuk, vagy bármely családtagjuk veszélybe került, és azonnal vigyenek a hívónak pénzt, vagy bármely értéktárgyat, mert csak ebben az esetben tudnak segíteni szeretteiken. Nagyon fontos, hogy amennyiben ilyen hívás érkezik Önhöz, tartsa be a következőket:

– Soha ne dőljön be az ilyen hívásoknak! Ne adjon meg adatot, információt se magáról, se a hívó fél által előadott érintett rokonáról.

– Mindig nézze meg, vagy írja fel a hívó számát, és ha nem ismeri, akkor az ilyen felhívásra azonnal bontsa a vonalat! 

– Soha, semmilyen körülmények között ne adjon át idegennek pénzt, vagy értéktárgyat! 

– Ha ilyen hívást kap, azonnal értesítse a 112-es segélyhívószámon a diszpécsert.

– Soha, semmilyen esetben se találkozzon a hívó féllel, ne engedje be lakásába és Ön se menjen el semmilyen találkozóra!

Az ilyen hívások szinte minden esetben csalások. Céljuk, hogy a hívott féltől pénzt, vagy értéket csaljanak ki. Ez a fajta csalási technika pár éve jelent meg Magyarországon, és azóta is tendenciózusan megjelenik környezetünkben. Fontos, hogy Ön ne dőljön be ezeknek a csalóknak!

Figyeljünk a biztonságra, figyeljünk egymásra!

Pest Megyei Polgárőr Szövetség