Közlekedj biztonságosan!

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség ez év szeptemberében közlekedés-biztonsági előadást, gyakorlati oktatást és továbbképzést tartott Újlengyelben. Az előadások sikere arra ösztönzött minket, hogy folytassuk a témát, hisz a közlekedés egy olyan minden nap sokak által végzett tevékenység, ami minden résztvevőt érint. Azt is, aki aktív, azt is, aki passzív résztvevője a mindennapi közlekedésnek. A közlekedésben még a legtapasztaltabb résztvevők is egy idő után rutinszerűen és megszokásból cselekszenek, ami számos veszély forrása is lehet, éppen ezért soha nem árt időről időre átismételni az alapvető szabályokat biztonságunk érdekében.

Mai témánk a jobbra tartási kötelezettség. 

Ezt a szabályt a KRESZ (1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet) a párhuzamos közlekedésre és az autópályán, autóúton közlekedésre vonatkozó rendelkezései  szabályozzák.

Nagyon fontos szabály, melynek nem betartása nem csak hogy veszélyes, hanem jelentősen rontja a szabályosan közlekedők dinamikáját, lassítja tempójukat. A legfontosabb, hogy a bal oldali sávot minden esetben csak előzésre használjuk, a jobb oldali sávban kell utazni!

Figyeljünk a szabályokra, figyeljünk egymásra!

Pest Megyei Polgárőr Szövetség