Negatív rekord a fertőzöttségi adatokban!

Összesen 2548  új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 843 825 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 beteg, így az elhunytak száma 30 492 főre emelkedett – írja a koronavírus.gov.hu.

Egy héttel ezelőtt 1249 volt a napi új fertőzöttek száma, és 10-en veszítették életüket a fertőzéssel összefüggésben, így a mostani fertőzésszám gyakorlatilag már több mint duplája a múlt hetinek. De még a tegnapi adatokhoz képest is szignifikáns emelkedést figyelhetünk meg. A fertőzés elmúlt néhány napban látott terjedési sebessége már gyorsabb mint tavaly ilyenkor és mostanra beérte a tavalyi második hullámot. Budapesten 396, Pest megyében 348 új fertőzöttet találtak. Vidéken a legtöbb új fertőzött Borsodban volt, 233 fő.

Ausztriában hétfőtől 10 napos teljes zárlatot rendeltek el, és februártól kötelező lesz a védőoltás. Magyarországon is várhatóak további korlátozások, erről egyenlőre nem tudunk további részleteket.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-28. között Oltási akcióhét lesz a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket  akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

(forrás: portfolio.hu, koronavirus.gov.hu)