Nem először

A ráckevei rendőrök korábban márka hű akkumulátor tolvajt. A napokban sorozatbetörőt azonosítottak a 19 éves Sz. Mihály személyében. Őrizetbe vették, mára letartóztatásban van.

Hetekkel ezelőtt egyre másra érkeztek a feljelentések a rendőrségre, miszerint utcán álló, egyazon japán gyártmányú járművek motorteréből valaki az áramforrásokat lopkodja. A ráckevei rendőrök néhány nap alatt eljutottak egy helyi fiatalemberhez. A munkanélküli Sz. Mihály mindent bevallott, megbánást tanúsított, elmondása szerint ételre kellett a pénz.  A rendőrök akkor lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást, szabadlábon védekezhetett.

Pár héttel később egy betöréshez riasztották a rendőröket, a helyszínen elfogták a bűnismétlő 19 éves fiatalt, előállítását követően őrizetbe vették. A nyomozók összefésülték a rendelkezésükre álló információkat, és kiderült, hogy a fiatalember további három lopással is gyanúsítható. Nem volt válogatós, más-más házaktól a házinyúltól kezdve, a láncfűrészen át a kismotorig mindent vitt.

A férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését ezúttal is, kivétel nélkül beismerte, a gyanúsítás ellen nem élt panasszal. Elmondta, hogy zsákmányai közül volt, amit útközben elhagyott vagy elajándékozott, volt, amit pár ezer forintért értékesített.

Az azóta letartóztatott Sz. Mihály ellen több rendbeli lopás bűntettének, és több rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.