Nyolc migráns, egy embercsempész

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 26 éves török sofőr ellen, aki nyolc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2021. december 17-én 3 órakor az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényénél vezettek ki egy személyautót. A török sofőrön kívül a járműben nyolc migráns utazott.

A magukat szír állampolgárnak valló külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt előállítják őket.

Az illegális migránsokat -meghallgatásukat követően- a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a török férfi ellen büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/nyolc-migrans-egy-embercsempesz# )