1 nap, 2 helyszín, 2 oktatás, 34 vizsgázó (+ fotók)

Már-már hagyomány, hogy a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség képzési roadshowja elmegy a hétvégén valamely településre, hogy aztán ott tájékoztatást adjon a környék polgárőreinek az aktuális ismeretekről.

Március 25-én Dobogókőn és Szokolyán tartott vizsgával záródó oktatást dr. Bilisics Péter a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, ahol a már megszokott tematika szerint a polgárőrök újra átismételhették a Polgárőr Szövetség szervezeti felépítését, feladatait, filozófiáját, működését. Az előadó beszélt a kommunikáció/információ-áramlás fontosságáról, a szolgálat ellátásának tapasztalatairól, a környezettudatosság napi szintű fontosságáról. Beszélt a köz- és közlekedésbiztonságról, az önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenységről és ennek kapcsán a rendőri karjelzésekről. Kitért még a lovaskocsival, kordéval, lóháton, kerékpárral való közlekedésről a közutakon, elemezte a kerékpársáv probléma körét és kitért a közlekedési balesetek megelőzése indított  #tégedishazavárnak civil kezdeményezésről is. Taglalta a polgárőrök bel- és külterületi bűnmegelőzési szolgálatát, majd ismertette a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség képzési rendszerét illetve az Országos Polgárőr Szövetség E-learning oktatását, az EDR rádió működését és a rádióforgalmazás rendjét. Végezetül ismertette az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett Polgárőrök tizenkét pontját.

Az előadások után a hallgatóság mindkét helyszínen kérdésekkel bombázta az előadót, majd egy gyors tesztvizsgával igazolták vissza a tanultakat.Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel