1 nap 2 riasztás

Van, amikor a polgárőröknek nyugodt a szolgálatuk, viszont olyan is van, amikor egy nap több riasztást is kapnak. Ez történt június 13-án a budakeszi polgárőröknél.

Budakeszin az Alkotó utcában két szomszéd megbeszélte, hogy másnap orvosi kontrollra mennek. Felvirradt a nap, június 13-a, de egyikőjük a hangos kopogás, kiabálás ellenére sem nyitott ajtót. Ekkor szóltak a helyi polgárőröknek, kérve tőlük segítséget. A Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület ügyeletben levő tagjai azonnal a helyszínre siettek. Megállapították, hogy a ház bejárata zárva és az ablakán benézve látták, hogy a tulajdonos az ágyban fekszik.

Mivel vélelmezhető volt, hogy emberélet van veszélyben, azonnal hívták a mentőket, a tűzoltókat, majd a Műveletirányítási központtal egyeztetve a házat felnyitották. A közben megérkező Fővárosi Hivatásos tűzoltóknak, valamint az Országos Mentőszolgálat munkatársainak a helyszínt átadták.

Már csak azért is, mert közben egy baleset történt a Farkashegyi Repülőtérhez vezető úton, ahol három személyautó ütközött, Így a polgárőröknek oda kellett sietniük. A balesetet miatt félpályás útzárra volt szükség, ezért a sérült járművek elszállításáig, rendőri felkérésre a polgárőrök irányították a forgalmat. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel