10 éve a település közbiztonságáért

Szeptember 24-én, egy belsőséges hangulatú ünnepséggel ünnepelte 10 éves évfordulóját az Őrbottyáni Polgárőr Egyesület.

Az ünnepségen részt vett mások mellett Bíró Attila rendőr alezredes, a Váci Rendőrkapitányság helyettes rendőrkapitánya, Kissné Varga Tünde rendőr alezredes az Őrbottyáni Rendőrőrs őrsparancsnoka, Szabó István Ferenc polgármester, Varga Katalin, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség irodavezetője és természetesen az Őrbottyáni Polgárőr Egyesület tagsága is.

A 26 fős polgárőr szervezet az elmúlt tíz évben nagyon sokat tett a település közbiztonságért, a város lakosságáért. Az elmúlt időben számtalanszor vettek részt önkormányzati rendezvények biztosításában, oltottak erőtüzet, segédkeztek közúti balesetnél. Megfeszített munkát végeztek a COVID alatt, de bizonyították rátermettségüket és elhivatottságukat az iskolakezdéskor a gyalogátkelőhelyeknél is. Bátran állíthatjuk, hogy az Önkormányzat, Rendőrség és a város rendszerető lakossága mindig számíthatott a polgárőrökre, ők – ha kellett – kivették részüket a feladatmegoldásban.

A polgárőr egyesületben az utánpótlás sem okoz gondot, hisz két tagjuk is 25 éven alatti.     

Miután a meghívott vendégek köszönet mondtak az őrbottyáni polgárőröknek Varga Katalin a polgárőr mozgalomért végzett kiemelkedő, önzetlen és áldozatkész munkájáért dr. Bilisics Péter Pest megyei polgárőr vezető nevében elismerést adott át Ducsák Tamásnak, Göde Sándornak, Könyvesi Csabának és Tárnyik Mihálynak.

Ezután Könyvesi Csaba elnök felvágta az ünnepi tortát, majd a tagok egy könnyed hangvételű estét töltöttek együtt.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel