20 éve a közbiztonságért

December 2-án a település kultúrházában, bensőséges hangulatban ünnepelte Bag Polgárőrség Egyesület a 20 évvel ezelőtti megalakulását.

A rendezvényen ott volt Király-Pártos János a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökségének tagja, Gódor Ferenc rendőr alezredes, az Aszódi Rendőrőrs parancsnoka, Palya Zoltán polgármester valamint Bagi Krisztián járási koordinátor is.

Először Mezőfi Ferenc beszélt röviden a szervezet elmúlt 20 évének történetéről, majd a prominens vendégek méltatták a bagi polgárőrök áldozatos munkáját. Külön érdekesség, hogy a településen nemrégiben az Önkormányzat által elvégzett közvélemény-kutatás szerint a lakosság az első helyre tette a polgárőröket az elismertségi listán. A jelenleg 44 fős szervezet sokat dolgozik a társszervekkel, remek a kapcsolata a Rendőrséggel, Önkormányzattal és – ahogy azt Mezőfi Ferenc külön kiemelte – a szomszédos Polgárőrségekkel is.  

A közel hatvan fős vendégsereg előtt elismeréseket jutalmakat is átadtak. Katona Ervin, Jambrik László, Mezőfi Ferenc valamint Varga András alapító tagok a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Arany Fokozatú Elismerését, Antók László, Borbély István, Cziráné Bölcskei Mónika és Jámbor Csaba pedig a kiemelkedő munkájukért Oklevelet vehettek át.

Az este ünnepi vacsorával és zenés/táncos mulatozással zárult.

(Fotó: Pártos Ágnes)


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel