20 éves a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület

Húsz éve működik a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület, melyet április 22-én egy ünnepélyes közgyűlésen köszöntöttek.

Az ünnepi közgyűlésen megjelent Földi László országgyűlési képviselő, Király-Pártos János a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, Bori Zoltán rendőr alezredes a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője, Klément György és dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselők, valamint természetesen az egyesület vezetői, tagjai, pártolói.

Gigor István egyesületi elnök először beszámolt a tavalyi évben végzett munkájukról. Kiemelte, hogy rengeteg olyan program volt 2022-ben, ahol a polgárőröknek biztosítási feladatokat kellett ellátniuk. Példának hozta fel Volkswagen találkozót, a lovas napokat, a veteránautós találkozót, számos lakodalmat, de beszélt a tűzifa, illetve terménylopásoknál a sikeres elfogásokról, az eredményes emberkeresésekről is. Összesen 6750 óra szolgálatot adtak 2022-ben, amiben 696 órát rendőrökkel közösen láttak el. Jelenleg 34 fős a tagság létszáma, de büszkén adja hírül, hogy ebből 10 fő fiatal, akikre nagyon jól lehet számítani. Van olyan tag is, aki 14 éves korában ifjú polgárőrként kezdte, azóta már felnőtt, most 22 éves, és továbbra is aktív tag. Külön öröm számára, hogy nemsokára 2 lovas polgárőrrel is erősödik a csapat.

Aki ismer, az tudja, hogy én nem adom fel, én olyan vagyok, hogy ha kidobnak az ajtón, bemegyek az ablakon – mondja Gigor István annak kapcsán, hogy mit szeretnének elérni a jövőben. – Évek óta harcolunk, hogy Cegléd-Bedén is legyen térfigyelőkamera-rendszer, ami nagyban segítené a település közbiztonságának javítását, illetve szeretnénk lecserélni a már elavult rendszámfelismerő-rendszerünket egy korszerűbbre. 

Felszólalt Földi László országgyűlési képviselő is, aki köszönetét fejezte ki és kiemelte, hogy a polgárőrök azok az ismeretlen ismerősök, akikkel sokszor összefutunk a városi rendezvényeken vagy közútjainkon. Ahogy azt a saját Facebook oldalán is közzétette, a polgárőrök nélkül nem lehetne fenntartani kiegyensúlyozott közbiztonságot.

Király-Pártos János a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének megbízásából mondott köszönet a Cegléd-bedei polgárőröknek az áldozatos munkáért, és külön megköszönte a polgárőrök családtagjainak is a támogatást. Hiszen az egy háztartásban élő szülők, házastársak, gyermekek is áldozatot hoznak.

Majd elismerést adott át azon alapító polgárőröknek, akik máig aktív tagjai az egyesületnek. Így Czeroczki Zsoltot, Gigor Istvánt, Keszthelyi Ferencet, Szakács Sándort, Szombati Józsefet, Varga Józsefet és Vonnák Sándort.

Az egyesület születésnapját méltóan megünnepelendő, a jelenlevők legnagyobb meglepetésére dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő egy hatalmas tortát adott át, amit aztán közösen fogyasztottak el.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel