21 migránst fogtak a szlovák határ mellett

Huszonegy, hazánkban illegálisan tartózkodó embert tartóztattak fel polgárőr segítséggel a Pest megyei Letkésen.

A kicsivel több mint ezer fős Letkés a szlovák határ mellett fekszik, és mivel az ott élők közül mindenki ismer mindenkit, így nem furcsa, ha a helyieknek feltűnik egy idegen autó, vagy idegen emberek mozgása. Így volt ez október 13-án is, amikor az egyik helyi lakósnak feltűnt egy, a határtól kb. 1 kilométerre az egyik mellékutcában álló furgon, ami ráadásul engedély nélkül állt magánterületen. Az illető odalépett a furgon sofőrjéhez, hogy megkérdezze van-e valami gond, ám a sofőr angolul válaszolt vissza. A kérdező rögtön sejtette, hogy itt valami turpisság van, hívta a 112-es központi segélyhívó számot, ám a sofőr közben elszaladt. A bejelentő ekkor kért segítséget Gyurcsók Ferenctől, a Letkés Polgárőr Egyesület elnökétől. A polgárőr vezető azonnal a megadott helyszínre sietett, miközben értesítette a területileg illetékes rendőrőrsöt.

Reggel 9 óra körül találkoztunk az útszélén álló furgonnál – mondja Gyurcsók Ferenc, a Letkés Polgárőr Egyesület elnöke. – A rendőrök kinyitották a furgont és benne 21 migránst találtak. Mivel az embercsempészettel gyanúsítható furgon sofőrje eltűnt, a felkutatására komoly erők mozdultak. A keresésben rendőrök, polgárőrök, helyi lakósok vettek részt, és az élő erő mellett rendőrkutya illetve drón is bevetésre került.

Bár a menekülő embercsempészt többen is látták, ám mégis sikerült eltűnnie. A furgonban talált 21 főt a rendőrök előállították.

Amióta az egyesületünk működik, azóta ilyen még nem fordult elő – összegezte Gyurcsók Ferenc – ez volt az első. Érdekes volt, hogy vajon miért ált meg a furgon a mellékúton, amikor a határátkelő hely kb. egy kilométerre van.

(Fotó: illusztráció)


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel