30 éve a település szolgálatában

Működésének 30 éves fennállását ünnepelte május 20-án a Dömsödi Polgárőrség Polgárőr Egyesület, ahol elhangzott, hogy a település biztonságának megóvásában ők kiemelt szerepet vállalnak.  

Bár a dömsödi polgárőrség 32 éve 1990-ben alakult, de a pandémia miatt sajnos eddig nem tudták megfelelő körülmények között megünnepelni a harmincadik évfordulójukat. Ez év májusára viszont már minden akadály elhárult, így a helyi művelődési házban május 20-án egy szolid megemlékezés és díszvacsora mellett ünnepelték meg magukat.

Klszák Tamás és Bencze István a dömsödi polgárőrök ünnepi közgyűlésén

Az ünnepségen Klszák Tamás, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és mondott rövid összefoglalót az elmúlt két év munkájáról, majd Bencze István, Dömsöd Nagyközség polgármestere méltatta a helyi polgárőröket. Mint mondta, nem igazán volt olyan nagyobb rendezvény a településen, ahol a polgárőrök ne lettek volna ott, és a település biztonságát a rendőrök valamint az önkéntes tűzoltók mellett leginkább a polgárőrök segítik. „Valamennyi dömsödi polgár nevében tisztelettel köszönöm nektek, valamennyiőtöknek azt, hogy vigyáztok az álmainkra, vigyáztok az életünkre, vigyáztok a vagyonunkra és segítitek a mindennapjainkat.”

Klszák Tamás veszi át az elismerő oklevelet Fejős László rendőr alezredestől

Ezt követően Novák Pál, Apaj polgármestere, majd Fejős László rendőr alezredes, a Ráckevei Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetője köszöntötte a dömsödi polgárőröket, aki a Rendőrkapitányság nevében egy elismerő Díszoklevelet is átadott. Őket Katona Krisztián önkormányzati képviselő követte, aki megható módon, szívhez szólóan beszélt a polgárőrökhöz. 

A rendezvényen ezután Klszák Tamás egyesületi elnök elismeréseket és jutalmakat adott át. Így 30 éves polgárőr tagságáért elismerést kapott Józan András, Szabó József, Szigeti Barnabás, Tárkányi Béla, a 25 éves tagságért Brassó József vehetett át oklevelet, de emellett még a 20, 15, 10 illetve 5 éves tagsággal rendelkező polgárőrök is kaptak egy-egy elismerő oklevelet. Külön elismerést érdemeltek ki a COVID járvány alatt kiemelkedően teljesítő polgárőrök, valamint a szervezetet jelentősen támogató személyek illetve szervezetek.

Olvassa el ezt is:

Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel