30 éves a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

1992 óta töretlenül működik a mai nevén Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesületet viselő szervezet.

A polgárőrök célul tűzték ki, hogy állandó készültség fenntartása mellett önzetlenül nyújtanak önkéntes segítséget elsősorban Pilisszentiván, de bármely rászoruló számára.  Kiemelt feladatnak tekintették és tekintik máig a helyi közrend és közbiztonság biztosítását, javítását, az önkéntes tűzoltói feladatok ellátását, kármentést, katasztrófaelhárítást, a közterületek rendjének biztosítását, személy- és vagyonvédelem fokozását, állampolgárok biztonságának védelmét, biztonságérzetük javítását, a család-, gyermek- és ifjúságvédelmet, balesetmegelőzést, környezet- és természetvédelmet, amit már harminc éve töretlenül folytatnak.

Az ünnepi rendezvényen nem arról akartam beszélni, hogy harminc év alatt hova fejlődtünk, hisz óriásit növekedtünk, hanem arról, hogy mit tettünk le eddig az asztalra – mondja Bodnár Ferenc,
a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület elnöke. – ha csak kétezer forintos órabérrel számolok, akkor több mint 400 millió forintos eszmei értékkel segítettük a társadalmat. És emellett azt gondolom, hogy a tagjaink a legfontosabbat áldozzák fel, mégpedig a szabadidejüket. Az idő soha nem térül meg és nem tér vissza. Az 52 fős tagság a szolgálatra fordított időt valahonnan elvonják, legyen az a család, barátok, szórakozás, vagy a saját pihenésük.  Büszke vagyok a tagságra, a tagok munkájára, elhivatottságára és ezúton is megköszönöm az elhivatottságukat.

Az évzáró rendezvényen dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is a polgárőröket és az önkéntes tűzoltókat. Gratulált az eddigi eredményeikhez, megköszönte a családtagoknak is, hogy segítik és támogatják a szervezet működését, majd jelképesen egy tűzpiros robogót adott át.

Az estét ezután az ünnepi vacsora elfogyasztása követte.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel