30 éves a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

1992 óta töretlenül működik a mai nevén Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesületet viselő szervezet.

A polgárőrök célul tűzték ki, hogy állandó készültség fenntartása mellett önzetlenül nyújtanak önkéntes segítséget elsősorban Pilisszentiván, de bármely rászoruló számára.  Kiemelt feladatnak tekintették és tekintik máig a helyi közrend és közbiztonság biztosítását, javítását, az önkéntes tűzoltói feladatok ellátását, kármentést, katasztrófaelhárítást, a közterületek rendjének biztosítását, személy- és vagyonvédelem fokozását, állampolgárok biztonságának védelmét, biztonságérzetük javítását, a család-, gyermek- és ifjúságvédelmet, balesetmegelőzést, környezet- és természetvédelmet, amit már harminc éve töretlenül folytatnak.

Az ünnepi rendezvényen nem arról akartam beszélni, hogy harminc év alatt hova fejlődtünk, hisz óriásit növekedtünk, hanem arról, hogy mit tettünk le eddig az asztalra – mondja Bodnár Ferenc,
a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület elnöke. – ha csak kétezer forintos órabérrel számolok, akkor több mint 400 millió forintos eszmei értékkel segítettük a társadalmat. És emellett azt gondolom, hogy a tagjaink a legfontosabbat áldozzák fel, mégpedig a szabadidejüket. Az idő soha nem térül meg és nem tér vissza. Az 52 fős tagság a szolgálatra fordított időt valahonnan elvonják, legyen az a család, barátok, szórakozás, vagy a saját pihenésük.  Büszke vagyok a tagságra, a tagok munkájára, elhivatottságára és ezúton is megköszönöm az elhivatottságukat.

Az évzáró rendezvényen dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is a polgárőröket és az önkéntes tűzoltókat. Gratulált az eddigi eredményeikhez, megköszönte a családtagoknak is, hogy segítik és támogatják a szervezet működését, majd jelképesen egy tűzpiros robogót adott át.

Az estét ezután az ünnepi vacsora elfogyasztása követte.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel