A bankok is ezt mondják

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség figyelemfelhívó akciót indított az online térben történő csalások elkerülése és visszaszorítása érdekében.  Most megmutatjuk, hogy a bankok is azt tanácsolják, amit mi.

Magyarország legnagyobb lakossági folyószámlával rendelkező bankja is felfigyelt az utóbbi időben elszaporodott internetes csalásokra. Készítettek egy oktató videót, amit most mi is bemutatunk. De nem győzzük hangsúlyozni:

Keltsen gyanút minden olyan megkeresés (telefonhívás, SMS-üzenet, közösségi oldalon keresztül érkezett üzenet vagy e-mail), amelyben arra kérnek, utalj pénzt a számládról, vagy telepíts ismeretlen alkalmazást a számítógépedre, telefonodra vagy egyéb eszközeidre!

Nézd meg, hogyan védekezhetsz a csalók ellen és milyen jelek adhatnak okot gyanúra!

A tájékoztatók a LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK oldalunkon is megtalálhatók. Az ismertetők, dokumentumok a www.kiberpajzs.hu oldalról lettek összeállítva, mely oldalon lévő információk külön engedély nélkül felhasználhatóak.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel