A „Gördögök” is ott voltak Dunakeszin (+ videó)

Mint ismeretes a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség a Közlekedéstudományi Intézet és az Országos Polgárőr Szövetség támogatásával nagyszabású közlekedésbiztonsági felvilágosító programot tartott március 6-án Dunakeszi iskolásainak. Ezen a programon a kiállítók közt ott voltak a Gördögök SE tagjai is.   

Március 6-án a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség Dunakeszi főterén megrendezett ismeretterjesztő és közlekedésbiztonságra nevelő rendezvényén a Gördögök SE a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságát tanították meg, játékos formában, a településen élő gyerekeknek.

Az önkormányzat előtti téren egy 15 méteres, 16 bójából álló kör alakú teszt pályát építettek, aminek bemutatása után a diákok nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal indultak neki az ismeretlennek. A kezdeti félelmük leküzdése után többen is neki lendültek, hogy minél eredményesebben teljesítsék azt. A tudásukkal, memóriájukkal és gyorsaságukkal nem volt gond, összesen 66 gyerek teljesítette a KRESZ táblás feladatokat.

Emellett az egyre nagyobb létszámmal megjelenő gyerekeknek lehetőségük volt a kerékpárok alkatrészeit, illetve az “okosfalon” a fontosabb szabályokat megtanulni.

A nap végére le tudtuk vonni a konzekvenciát, hogy az iskolás gyerekek a közlekedési ismereteket játékosan, ám gyorsan sajátították el, emellett még jól is szórakoztak – mondja dr. Bilisics Péter, az egész napos program szervezője. – Köszönjük a Gördögök SE stábjának, hogy eljöttek Dunakeszire és színesítették a napot. 

Az eseményről készült rövid videó megnézhető itt illetve a YouTube csatornánkon


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel