A gyermekek mosolya volt a legfontosabb (+ fotók)

A pünkösd előtti szombat a vidámság, a nevetés, az önfeledt szórakozás napja volt Pusztalöbön, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség által szervezett Gyermek- és Szépkorúak napján.

Kétségtelen, hogy a gyermekek mosolya, vagy éppen a csodálkozó tekintete a legfelemelőbb látvány. Ezt a következtetést vonhatta le az, aki részt vett május 27-én az Üllő melletti FORS-FORTUNA Istálló területén a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség Gyermek- és Szépkorúak napján. A rengeteg önkéntes mellett a csodás időjárás is segítette, hogy a sok száz kilátogató megismerkedhessen a lótartással, barátkozzon a lovakkal, rálásson az állatszeretet fontosságára. A kutyás bemutató után Veres Szilvi díjlovagló kápráztatta el a nagyérdeműt, majd Nádai Nagy Péter és csapata adott ízelítőt a western lovaglás szépségeiből. Molnár Zsolt, mint Magyarország legnagyobb „lósuttogója” pedig szemléltette, hogy a legvadabb lóval is lehet szavak nélkül kommunikálni.

Gyerekek a Gyereknapon

Emellett volt kutyaidomítási bemutató, csikósok csattogtatták ostoraikat, motoros és kutyás polgárőrök életébe lehetett betekinteni, de az önfeledt szórakozást nagyban segítette a Trabanttal való élményautózás, lovaglás, íjászat, a helyszínen készült ételek jó illata és nem utolsó sorban Weisz Viktor énekes jó hangulatú koncertje is.   

 A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség gondolt arra is, hogy a gyermekeknek ingyen ételt és italt biztosítson, sőt még jégkrémet is osztogattak. A gyermekek nagyon élvezték a különböző kreatív játékokat, a buborékfocit, a Gördögök természetvédelmi kvízét, de a bátrabbak a pónit is meglovagolhatták.

Dr. Bilisics Péter a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke is pozitívnak értékelte az egész napot és ígéretet tett arra, hogy jövőre is felköszöntik a gyermekeket, a szépkorúakat.  


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel