A józan gondolkodás gyakran többet ér, mint a szabályozás

Személyi sérüléssel járó baleset történt november 18-án kora este Budaörsön, ami egy kis odafigyeléssel bizonyára elkerülhető lett volna.

Az esemény egy pillanat alatt következett be. Régóta borítékolható volt, hogy előbb-utóbb baleset fog történni, mert egyesek a jó szándékú figyelmeztetés ellenére is sportot űznek az úttest szélén való parkolásból, amikor más lehetőség is adott. Ugyan a hatályos KRESZ szerint ez szabályos, ám a tapasztalat azt mutatja és a józan ész is azt diktálja, hogy az útszélén hagyott autó nincs biztonságban, az ott hagyott autó másokra is veszélyes lehet.

A KRESZ szerint menetirány szerinti jobb oldal: az úttestnek az a része, amely – a menetirányt tekintve – az úttest útburkolati jellel megjelölt vagy képzeletbeli felezővonalától jobb oldalra esik. Egyirányú forgalmú úton és körfogalmú úton az úttest, továbbá osztott pályás úton a menetirányt tekintve jobb oldalra eső úttest teljes szélességében menetirány szerinti jobb oldalnak tekintendő.

Hiába a 30-as övezet, a ködös időjárás, a nyálkás útfelület, a sötét útszakasz és az ehhez társuló figyelmetlenség, illetve a nem jól megválasztott sebesség párosítása egy pillanat alatt balesetet, rosszabb esetben tragédiát tud okozni.

Ez történhetett Budaörsön is, ahol személyi sérüléses baleset történt november 18-án. Bár a Kango gépkocsivezetője az autóját szabályosan hagyta az út szélén, de ha beállt volna a kapubejáróhoz az úttest teljes szélességében járható lett volna és talán ez az ütközés sem történt volna.

A Suzuki vezetőjét a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel