A katasztrófavédelem is részt vesz a FeHoVa kiállításon

A katasztrófavédelem részéről idén is az Országos Tűzmegelőzési Bizottság vesz részt a február 17-e és február 20-a között zajló FeHoVa, azaz Fegyver, horgászat, vadászat elnevezésű nemzetközi kiállításon.

A szervezőkben, a kiállítókban és az érdeklődőkben közös a természet, valamint a sport iránti tisztelet és szeretet, amelyhez szorosan kapcsolódnak az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzéséről szóló információk. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság éppen ezért a FeHoVa időtartama alatt mindvégig az érdeklődők rendelkezésére áll, ezzel járulva hozzá ahhoz, hogy a természetben töltött szabadidő biztonságban teljen.

Legtöbben a tavaszi és az őszi időszakban látogatnak ki a természetbe, ilyenkor fontos, hogy előre tájékozódjunk az aktuális tűzvédelmi szabályokról. Egyebek mellett ebben nyújtanak segítséget a katasztrófavédelem kiállításon jelenlévő szakemberei. Tájékoztatják az érdeklődőket a szabadtéri tűzgyújtás lehetőségeiről és veszélyeiről, a tűz terjedésének okairól, valamint a fokozottan tűzveszélyes időszak, vagyis a tűzgyújtási tilalom idején követendő magatartási szabályokról.

Az érdeklődők információkat kaphatnak továbbá az otthonukban rájuk leselkedő veszélyekről, így a lakástűzről és a szén-monoxid-mérgezésről, valamint ezek megelőzési lehetőségeiről. E témákban számos ismeretterjesztő anyag áll rendelkezésére, VR szemüvegen, illetve televízión keresztül tűzvédelmi tárgyú kisfilmek tekinthetők meg, továbbá az érdeklődők online interaktív tűzvédelmi teszteken is felmérhetik a tudásukat. 

A rendezvényre látogatók a kiállított trófeák, a látványos bemutatók, a szakfelszerelések és a színes programok mellett a tűzmegelőzéssel kapcsolatos hasznos információkról érdeklődhetnek, az „A” Pavilon, 201/C3 standjánál.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel