A sínek közül mentették ki a bácsit

Elkeseredettségében a vonattal akarta elüttetni magát augusztus 29-én Ceglédbercel mellett egy idős férfi, de a helyi Polgárőrség vezetője még időben megakadályozta azt.

Augusztus 29-én kora este telefonon jelezte a Ceglédbercel-Cserő vasútállomás szolgálattevője a helyi Polgárőrség vezetőjének, hogy egy idős férfi valószínűleg öngyilkossági szándékkal a peronon gyanúsan viselkedik.

Mivel az állomás pár száz méterre van a polgárőr otthonától így azonnal a vasutasok segítségére sietett. A bácsi addigra már Cegléd irányába elhagyva az állomást és a nyílt vasúti pályán sétált, be-belépkedve a sínek közé. A polgárőr rögtön tudta, hogy a szituáció veszélyes és cselekednie kell. Szólt a rendőrségnek, hívta erősítésként a polgárőr kollégáját és megkérte a vasútállomás forgalmistáját is a vonatforgalom lassítására. A 84 éves bácsit a polgárőr vezető látásból ismerte, így amikor a közben odaérkező társával együtt beérték az illetőt megszólították őt és a vasúti pályáról biztonságos távolságra vezették.

Amíg a mentők a helyszínre nem értek beszédbe elegyedtek az idős emberrel, ő mondta el, hogy mindenképpen öngyilkos akar lenni. 

Miután a polgárőrök épségben átadták a férfit a Mentőszolgálatnak értesítették a hozzátartozókat is a történtekről.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel