Az élet a legjobb forgatókönyvíró (+videó)

Akár regénybe illő is lehetne az az eset, ami augusztus 14-én délután történt az Ócsai polgárőrökkel Tápiószentmártonon.

Ugyanis az ócsai polgárőrök éppen Tápiószentmártonra tartottak, hogy részt vegyenek a Pest Megyei Szuperkupa döntő biztosításán, amikor feltörő fekete füstfelhőre lettek figyelmesek pár utcával arrébb. Arra gondoltak, hátha egy ház ég, ezért gyorsan odasiettek, hogy megnézzék, tudnak-e valamiben segíteni.

– Heten egyből autóba pattantunk, és amikor odaértünk láttuk, hogy egy személyautó ég, méghozzá eléggé nagy terjedelemben – mondja Riegel Tibor, az Ócsa városi Polgárőr Egyesület elnöke. – Azonnal becsöngettünk a szomszéd házakba, kihúztuk a slagokat és elkezdtük az oltást, miközben az ott lakók értesítették a tűzoltókat. Mivel a tűz az autóról már átterjedt az árokpartra, ezért igyekeztünk azt megállítani és vigyázni, hogy a lángok ne érjék el a házakat. Szerencsére ezt sikerült elérnünk és mire a hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, már majdnem elfojtottuk a lángokat.  

A polgárőrök a tűzoltóknak átadták a helyszínt, majd visszatértek eredeti feladatukhoz, a futball mérkőzés biztosításához, ahova már eleve hamarabb érkeztek, így az oltás miatt sem kerültek időhátrányba.

– Szerencse, hogy a polgárőr társaim tudása komplex, így nem okozott gondot a tűzoltás sem. Van közöttünk favágó vagy tűzvédelmi vizsgával rendelkező polgárőr is, aki jogosult poroltók, illetve tűzcsapok hitelesítésére – összegzi az ócsai elnök.

Mint később kiderült az autó egy műszaki hiba miatt gyulladt ki. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

https://youtube.com/shorts/J-A7wd9GRgE

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel