Az élet a legjobb forgatókönyvíró (+videó)

Akár regénybe illő is lehetne az az eset, ami augusztus 14-én délután történt az Ócsai polgárőrökkel Tápiószentmártonon.

Ugyanis az ócsai polgárőrök éppen Tápiószentmártonra tartottak, hogy részt vegyenek a Pest Megyei Szuperkupa döntő biztosításán, amikor feltörő fekete füstfelhőre lettek figyelmesek pár utcával arrébb. Arra gondoltak, hátha egy ház ég, ezért gyorsan odasiettek, hogy megnézzék, tudnak-e valamiben segíteni.

– Heten egyből autóba pattantunk, és amikor odaértünk láttuk, hogy egy személyautó ég, méghozzá eléggé nagy terjedelemben – mondja Riegel Tibor, az Ócsa városi Polgárőr Egyesület elnöke. – Azonnal becsöngettünk a szomszéd házakba, kihúztuk a slagokat és elkezdtük az oltást, miközben az ott lakók értesítették a tűzoltókat. Mivel a tűz az autóról már átterjedt az árokpartra, ezért igyekeztünk azt megállítani és vigyázni, hogy a lángok ne érjék el a házakat. Szerencsére ezt sikerült elérnünk és mire a hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, már majdnem elfojtottuk a lángokat.  

A polgárőrök a tűzoltóknak átadták a helyszínt, majd visszatértek eredeti feladatukhoz, a futball mérkőzés biztosításához, ahova már eleve hamarabb érkeztek, így az oltás miatt sem kerültek időhátrányba.

– Szerencse, hogy a polgárőr társaim tudása komplex, így nem okozott gondot a tűzoltás sem. Van közöttünk favágó vagy tűzvédelmi vizsgával rendelkező polgárőr is, aki jogosult poroltók, illetve tűzcsapok hitelesítésére – összegzi az ócsai elnök.

Mint később kiderült az autó egy műszaki hiba miatt gyulladt ki. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

https://youtube.com/shorts/J-A7wd9GRgE

 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel