Az élet a legjobb forgatókönyvíró (+videó)

Akár regénybe illő is lehetne az az eset, ami augusztus 14-én délután történt az Ócsai polgárőrökkel Tápiószentmártonon.

Ugyanis az ócsai polgárőrök éppen Tápiószentmártonra tartottak, hogy részt vegyenek a Pest Megyei Szuperkupa döntő biztosításán, amikor feltörő fekete füstfelhőre lettek figyelmesek pár utcával arrébb. Arra gondoltak, hátha egy ház ég, ezért gyorsan odasiettek, hogy megnézzék, tudnak-e valamiben segíteni.

– Heten egyből autóba pattantunk, és amikor odaértünk láttuk, hogy egy személyautó ég, méghozzá eléggé nagy terjedelemben – mondja Riegel Tibor, az Ócsa városi Polgárőr Egyesület elnöke. – Azonnal becsöngettünk a szomszéd házakba, kihúztuk a slagokat és elkezdtük az oltást, miközben az ott lakók értesítették a tűzoltókat. Mivel a tűz az autóról már átterjedt az árokpartra, ezért igyekeztünk azt megállítani és vigyázni, hogy a lángok ne érjék el a házakat. Szerencsére ezt sikerült elérnünk és mire a hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, már majdnem elfojtottuk a lángokat.  

A polgárőrök a tűzoltóknak átadták a helyszínt, majd visszatértek eredeti feladatukhoz, a futball mérkőzés biztosításához, ahova már eleve hamarabb érkeztek, így az oltás miatt sem kerültek időhátrányba.

– Szerencse, hogy a polgárőr társaim tudása komplex, így nem okozott gondot a tűzoltás sem. Van közöttünk favágó vagy tűzvédelmi vizsgával rendelkező polgárőr is, aki jogosult poroltók, illetve tűzcsapok hitelesítésére – összegzi az ócsai elnök.

Mint később kiderült az autó egy műszaki hiba miatt gyulladt ki. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

https://youtube.com/shorts/J-A7wd9GRgE

 • Köszönet az angyaloktól
  Egy köszönőlevél érkezett minap a Pest Megyei Polgárőr Szövetséghez, melyet örömmel osztunk meg másokkal is.
 • Túraversennyel emlékezünk a lovas postásokra
  A Pest Megyei Polgárőr Szövetség támogatásával idén is megrendezésre kerül Újlengyelen a Postalovas 100 túralovagló verseny, mely – immár hagyományosan – a magyar lovas postásoknak állít emléket.
 • Újabb közúti baleset a veszélyes útszakaszon
  Szeptember 19-én délután érkezett egy ceglédberceli lakóstól a bejelentés a helyi polgárőrséghez, hogy a 4-es számú főút 63-as km szelvényében közlekedési baleset történt.
 • Elismerték a váci járási koordinátor munkáját
  Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság épületében tartották meg szeptember 17-én a Járási Polgárőr Koordinátorok III. Fórumát, ahol az Országos Polgárőr Szövetség vezetése tájékoztatta a koordinátorokat az aktuális feladatokról.
 • Kóborló ló kóborolt
  Egy gazdájától elszökött és az autók mellett a közúton kóborló ló okozott kisebb galibát ma reggel Cegléd mellett, a 4-es főúton.

adomány baleset Beregdéda biztosítás Budapest Budaörs Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltévedt embercsempészet erdőtűz erőszak fórum Gyömrő Halásztelek határvédelem jutalom karitatív katasztrófavédelem keresés kitüntetés kommunikáció köszönet közgyűlés migráció mikulás Piliscsaba Pilisvörösvár pályázat tanács tolvaj Tápiószőlős tél tűz Tűzeset tűzoltás tűzvédelem Vihar Vác vírus életmentés újlengyel