Baleseti sérültön segített a polgárőr

Gázolásos baleset történt augusztus 11-én Páty és Zsámbék között. A polgárőr éppen a baleset után ért a helyszínre.

Pátyról Zsámbék irányába ment autójával a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség egyik polgárőre, amikor a főúton keresztben egy konténeres autóra lett figyelmes, ami előtt a földön feküdt egy férfi. Rögtön megállt, hogy tudjon segíteni, ha kell. Akkor látta, hogy a kerékpáros fiatal fiú a bicikli mellette összetörve és a teherautó sofőrje épp próbálja felállítani a sérültet. 

A polgárőr hölgy azonnal átvette az irányítást, rászólt a sofőrre, hogy ne mozdítsa meg a sérültet, majd megkezdte a kerékpáros megvizsgálását, ellátását. Bal kézfeje eltörött, test szerte zúzódás horzsolás volt látható, a beteg fájlalta a hátát, de a legnagyobb gondot még is az okozta, hogy többször is elvesztette eszméletét, ami agyrázkódásra utalt.  

A kiérkező mentők a 16 éves fiút azonnal kórházba szállították, a rendőrök pedig elvégezték a nyomrögzítést és a helyszínelést.  

 Bár a polgárőr emiatt majd egy órát elkésett eredeti céljáról, de öröm tölti el, hogy tudott segíteni egy bajbajutott fiatalon.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel