Csalókkal szemben legjobb védekezés a kétkedés

Ahogy azt már jeleztük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség figyelemfelhívó akciót indít az online térben történő csalások elkerülése és visszaszorítása érdekében.  Fontos, hogy mindig éljen a kétkedés lehetőségével.

Az akció keretén belül szórólapokat, valamint előadások megtartásához használható prezentációs anyagokat készítünk, melyeket a Polgárőrség tagjainak és rajtuk keresztül a lakosság részére közzéteszünk.

Az internetes illetve telefonos csalókkal szembeni védekezésről tegnap már írtunk, de nem győzzük nyomatékosítani, hogy ezügyben a legjobb védekezés a kétkedés. Ezért javasoljuk:

 • Mindig legyen gyanakvó!
 • Ne adja ki banki adatait, ha telefonon, SMS-ben vagy e-mailben kérik!
 • Mondjon nemet, ha ismeretlenek program vagy szoftver telepítésére kérik, esetleg banki problémára hivatkozással azonnali átutalást kérnek!
 • Ne kattintson egy szolgáltató vagy bank nevében e-mailben érkező linkre, inkább menjen a szolgáltató, vagy bank saját weboldalát és onnan lépjen be!  

A tájékoztató előző részeit a LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK oldalunkon is megtalálható. Az ismertetők, dokumentumok a www.kiberpajzs.hu oldalról lettek összeállítva, mely oldalon lévő információk külön engedély nélkül felhasználhatóak.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel