Csatangoló gyerekeket vittek haza a polgárőrök

Nem szerencsés, ha kisgyerek éjszaka az utcán kóborolnak, de ha ez ráadásul február közepén a hideg éjszakában történik, akkor a polgárőröknek különösen figyelmesnek kell lenniük. Így történt ez február 18-án Cegléden is.

A Cegléd II. Polgárőr Egyesület járőrei éppen az éjszakai járőrszolgálatukat kezdték meg, amikor 22 óra után nem sokkal, a Gőz dűlőnél, a kerékpárúton négy gyerekre lettek figyelmesek.  A járőrök megálltak és szóba elegyedtek velük. Elmondták, hogy 10 és13 évesek, abonyi lakosok és haza szeretnének jutni. A történtekről polgárőrök azonnal értesítették a Ceglédi Rendőrkapitányságot. Nemsokára megérkezett a rendőr járőr a helyszínre és a polgárőrök segítségével a gyerekeket hazavitték.

A ceglédi polgárőröknek előző nap sem telt el tétlenül. Rendőri felkérésre Cegléd Ugyer XXIV- XXV. dűlő környékén járőröztek, mivel azon a területen fakitermelés történt és a kivágott, bedepózott fákat valakik rendszeresen megdézsmálták. A polgárőrök 17-én is járőröztek az adott területen amikor pont tetten értek egy férfit, aki a depóból éppen húzta ki a fát. Kérdésükre az illető elárulta, hogy nincs engedélye, ezért a polgárőrök értesítették a Ceglédi Rendőrkapitányságot, miközben az elkövetőt a helyszínen tartották. Mint kiderült az illető nem ismeretlen a hatóságok előtt, hasonló ügyben már jelenleg is folyik vele szemben eljárás, ezért a kiérkező járőrök a személyt előállították.

Az illetőnél volt egy kézi fűrész is, melyről később kiderült, hogy azt korábban egy közeli tanyából tulajdonította el.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel