Drónnal keresték az eltévedt turistát

Január 15-én délután érkezett a segélyhívás a rendőrséghez, hogy egy túrázó nő Pilisszántó és Piliscsaba között eltévedt, nem találja a megfelelő utat. 

A rendőrség felkérésére azonnal akitválták magukat a polgárőrök és elkezdték a keresést. A hölggyel folyamatosan kapcsolatban voltak telefonon, de térerő hiányában csak szófoszlányokat tudtak elcsípni. A Solymári Polgárőrségnek egy drón segítségével sikerült rábukkanni a kihűléssel fenyegetett fáradt, kétségbeesett természetjáróra. A mentőcsapatok kiérkezéséig a drónnal 50 m-es magasságban a hölgy felett lebegtek így mutatva az oda siető segítőknek a pontos helyet, illetve a bajbajutottnak, hogy látják hol van, nyugodjon meg, már érkezik a segítség. 

Szerencsére az ijedségen kívül nagyobb baja nem lett a hölgynek.

Ez az eset is tanúbizonyságot ad arról, hogy a pilisvörösvári rendőrőrs illetékességi területén működő  polgárőr szervezetekre mindig lehet számítani.

Olvassa el ezt is:

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel