Drónnal keresték az eltévedt turistát

Január 15-én délután érkezett a segélyhívás a rendőrséghez, hogy egy túrázó nő Pilisszántó és Piliscsaba között eltévedt, nem találja a megfelelő utat. 

A rendőrség felkérésére azonnal akitválták magukat a polgárőrök és elkezdték a keresést. A hölggyel folyamatosan kapcsolatban voltak telefonon, de térerő hiányában csak szófoszlányokat tudtak elcsípni. A Solymári Polgárőrségnek egy drón segítségével sikerült rábukkanni a kihűléssel fenyegetett fáradt, kétségbeesett természetjáróra. A mentőcsapatok kiérkezéséig a drónnal 50 m-es magasságban a hölgy felett lebegtek így mutatva az oda siető segítőknek a pontos helyet, illetve a bajbajutottnak, hogy látják hol van, nyugodjon meg, már érkezik a segítség. 

Szerencsére az ijedségen kívül nagyobb baja nem lett a hölgynek.

Ez az eset is tanúbizonyságot ad arról, hogy a pilisvörösvári rendőrőrs illetékességi területén működő  polgárőr szervezetekre mindig lehet számítani.

Olvassa el ezt is:

adomány baleset Beregdéda betörő biztosítás Budapest Budaörs COVID-19 elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás erőszak fakivágás fórum határvédelem hulladék jutalom karitatív katasztrófavédelem kommunikáció környezetvédelem köszöntés közgyűlés megemlékezés migráció mikulás Piliscsaba szemétszedés tanács tolvaj tragédia Tápiószőlős tél tűz Tűzeset tűzvédelem vagyonvédelem vezetéstechnika Vihar választás védeklezés vírus életmentés ősz