Egy nap két tűzeset

Izgalmasra sikeredett a tápiószőlősi polgárőrök vasárnapja, ugyanis két tűzeset oltásánál is elkelt a segítségük.

Június 19-én délelőtt, nem sokkal 10 óra után Tápiószőlős központjában tűz ütött ki egy állattartó gazda udvarán, ahol az állatok és a takarmány mellett a lakóingatlan is veszélyben volt.
A készenlétvezető a 112-es segélyhívószámon értesítette a tűzoltókat majd a helyszínre sietve felvette a kapcsolatot a budapesti katasztrófavédelmi irányítással illetve a vonuló ceglédi tűzoltó rajokkal, és azok kiérkezéséig elvégezte az ingatlan elektromos- és gázhálózatról történő leválasztást. A környéken lakók azonnal a gazda segítségére siettek, és mivel félő volt, hogy füstmérgezést kaphatnak, ezért a készenlétvezető egy mentőautót is a helyszínre kért.

Alig végeztek a tűzoltók a kármentési munkákkal, amikor a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület készenlétvezetőjének a 311-es főút Ceglédhez közeli részén beazonosítatlan tüzet jeleztek.
Mivel a ceglédi tűzoltók még a visszaszerelést és a tartályfeltöltést végezték, ezért a polgárőrök elindultak a jelzett káresethez. Felvették a kapcsolatot a budapesti irányítással, jelentették a tűz pontos helyét és tájékoztatást adtak annak paramétereiről. Egy mezőgazdasági telephelyen a felhalmozott gumiabroncsok égtek.

Olvassa el ezt is:

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel