Életmentésben segített az ifjú polgárőr

Életmentésben vett részt a Hegyvidéki Polgárőrség ifjú polgárőre, aki mesterséges lélegeztetésben részesítette január 5-én reggel Budapesten, az egyik villamosmegállóban összeesett középkorú férfit.

Sajti Ervin az ürömi Hegyvidék Polgárőr Egyesület ifjú polgárőre január 5-én reggel az iskolába menet Budapesten a villamosról leszállva meglátott egy férfit a földön, akit egy nő éppen újraélesztett. Azonnal odasietett, megkérdezte tud-e valamiben segíteni, majd a földön fekvő férfi mellé térdelt és mellkaskompresszióval igyekezett fenntartani a légzést. Ezt addig végezte, amíg a közben értesített mentők a helyszínre nem érkeztek.

A fiatal polgárőr ezután sem hagyta magára a bajbajutott férfit, segített a mentőápolónak az ellátásban, tartotta az infúziót, sőt még egy rövid időre újra átvette a mesterséges légzésfenntartást, amíg a mentőápoló visszaszaladt az eseti kocsihoz egy újabb felszerelésért.

Nagyon megrázó volt ez az élmény, hisz ez volt életem első éles újraélesztése – meséli Sajti Ervin. – Szerencsére tudtam mit kellett tennem, hisz ezeket a fogásokat már tanították az iskolában és többször is részt vettem elsősegélynyújtási képzésen. Kicsit fura volt, hogy a villamosmegállóban sok volt a bámészkodó, mégis csak ketten vettünk részt az életmentésben.

Az eset miatt Ervin elkésett az iskolából, ám senki nem volta felelősségre, sőt mi több az osztálytársak és a tanárok elismerését is kivívta. 

Ezúton is gratulálunk Ervin bátor helytállásának.

Sajti Ervin 17 éves. Elmondása szerint már gyerekkora óta be akartam lépni a polgárőrök közé mert látta, hogy édesapja is polgárőr. „Nekem a polgárőrködés mindig is kikapcsolódást jelentett. Jó érzés tenni valamit a közjóért és szeretném, ha édesapám is büszke lenne rám.”

Olvassa el ezt is!

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel