Emberséget tanúsított a polgárőr

Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy közömbösek az emberek, nem figyelnek egymásra. A polgárőrök az elhivatottságuknak köszönhetően szerencsére gyakran megcáfolják ezt.  

November 10-én Újpesten elesett a járdán egy nyolcvan éves néni. Nem tudott felkelni, valószínűleg csípő törést szenvedett. Szeszler Tamás Pest vármegyei motoros polgárőr aki a közelben lakik odalépett a sérülthöz, hogy felajánlja segítségét, majd miután látta, hogy nagy a gond, azonnal hívta a 112 központi segélyhívót.

Miközben várták a mentőket a polgárőr ott maradt a földön fekvő mellett, nyugtatta, szóval tartotta, vigyázott értékeire. Közben az eső elkezdett esni, és mivel a polgárőr a közelben lakott, gyorsan vitt esernyőket, betakarta, sőt még matracot is tett a sérült alá.  

A polgárőr több mint egy órán keresztül ott maradt a helyszínen, megvárta míg megjön a mentőautó és miután már látta, hogy a nénit elszállították, csak azután indult haza.


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel