Évet értékeltek az újlengyeli polgárőrök

2023. december 8-án tartotta meg 12. évzáró közgyűlését az Újlengyeli Polgárőr Egyesület, ami fontos eseménynek számított a helyi egyesület életében. Az ünnepségen közel ötven tag, valamint Petrányi Tamás polgármester és Balázs Gábor rendőr körzeti megbízott is ott volt. 

Tugyi Endre László, az egyesület elnöke a megnyitó beszédében köszöntötte a bűnmegelőzési tevékenységben kiemelkedően résztvevő tagokat, valamint beszélt az önkormányzat és egyéb támogatók fontos szerepéről. Hangsúlyozta, hogy az értékteremtés nem kizárólag a szolgálatok óráiban, hanem az önkéntes, ingyenes tevékenységekben közösségépítő erejében is mérhető. Kiemelte a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetséggel fennálló kiváló egyesületi kapcsolatot, amely különösen fontos az egyesület szakmai képviselete vonatkozásában. Példának hozta Perényi Gábort és Oskó Tamást, akik abban több, fontos tisztséget is visznek. A jövőbeli tervekről szólva az elnök beszélt a digitalizációról, a környezetvédelemről és fenntarthatóság fontosságáról.

Ezután Tunner Zsíros Helga számolt be a lovas csoport tevékenységéről. Összegezte a lovas portya párosok által teljesített 121 szolgálati órát és kiemelte a különféle helyzetekre való felkészülés fontosságát. Beszámolója szerint szembesültek többek között elszabadult szürke marhával, eltűnt kerékpárosok keresésének feladataival hőségben és fagyban, valamint migráns táborok felfedezésével az autópálya mellett. Ezek rávilágítottak a jövőbeli kihívások kezeléséhez szükséges helyzetkezelési szakmai edukáció fontosságára, melyet például dr. Bilisics Péter PVMPSZ elnöke is hangsúlyozni szokott.

Ez a közgyűlés tehát nemcsak az elmúlt év sikereinek összegzésére szolgált, hanem egyben az egyesület jövőbeli irányának meghatározása is, ahol a tagok és a vezetőség együttes erőfeszítései révén tovább erősödhet a közösség.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel