Figyelemfelhívás az erőszak ellen 

November 25-én van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, és ennek kapcsán figyelemfelhívó szabadtéri kiállítás nyílt Budaörs belvárosában.

A kiállítás célja felhívni a figyelmet a nők elleni bántalmazásra, felszólalni ellene és utat mutatni azoknak, akik erőszakos cselekmények áldozatai a hétköznapokban.

A Budaörsi NŐ a Romano Glaszo együttessel együttműködve a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjára egy különleges fotókiállítással készült. A „NINCS minden rendben!” fotókiállítás olyan hétköznapi szituációkat mutat be a Romano Glaszo együttes tagjainak segítségével, amelyek bármikor megtörténhetnek velünk, szomszédjainkkal, barátainkkal. Nincs rendben az, hogy egy édesapa bántalmazza a gyermekét, vagy az, hogy egy anyának azért kelljen nélkülöznie, mert az ebédpénz elment alkoholra. Nem lehet elfogadott, hogy a végkimerülésig hajszoljanak valakit azért, hogy jobban teljesítsen, vagy erőszakkal kényszerítsék annak megtételére, amit nem szeretne.

Nagyon fontos, hogy ne kifogásokat keressünk, vagy mentségeket azok számára akik rosszul bánnak velünk, hanem megoldásokat a problémára.

Segítsünk a bajba jutottakon és merjünk segítséget kérni, mert áldozatnak lenni nem szégyen!

A képeket november 27-ig lehet megtekinteni ezen a helyszínen.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel