Fórumon köszönték meg a polgárőrök munkáját (+ fotók)

Aktuális napi témákat érintő fórumot tartottak január 19-én a Váci és Szobi járás polgárőreinek Vácon, melyen köszönetet mondott dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő.

Dr. Bilisics Péter a 30 éves polgárőrség eredményeit mutatja be

Elsőnek dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szólt, aki röviden ismertette az elmúlt 30 év eredményeit illetve bemutatta, hogy a két járás polgárőr szervezetei mekkora és milyen támogatásban részesültek. Oskó Tamás lovas szakmai koordinátor a környezetünk védelméről és az egyesületek digitalizálásának fontosságáról adott rövid ismertetőt, majd Kern Péter kommunikációs tanácsadó világított rá az online térben való jelenlét fontosságára. Horváth Gábor légi szakkoordinátor a fiatalok, különösen a 25 év alattiak a polgárőr szervezetbe való bevonásának fontosságát emelte ki. Erre példaként a repülést hozta fel, ami inspiráló és vonzó lehet, és ezzel az eszközzel a környezetvédelem fontosságára is rávezethetik őket.

Dr. Rétvári Bence: Nincs olyan esemény ahol a polgárőrök nincsenek ott!

Végezetül dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő lépett a mikrofonhoz, aki kiemelte a polgárőrök munkájának fontosságát és ezért köszönetét fejezte ki. „Nagyon sok rendezvényen, nagyon sok rendkívüli helyzetben láttam a polgárőröket és láttam, hogy segítséget nyújtottak. Nincs olyan esemény ahol a polgárőrök nincsenek ott! Legyen ez akár sportesemény, falunap, oltási pontok segítése, különböző segélyek, adományok, eszközök kihordása.” Megfogalmazta, hogy a polgárőrökhöz eljutott minden támogatás jó helyre kerül, mert az a közösség szolgálatába kerül. Kinyilvánította, hogy maga részéről továbbra is támogatja a polgárőröket és igyekszik minél több segítséget megadni. Kiemelte a polgárőrök áldozatkész és ingyenes munkáját, amit a mai világban sokan nem értenek, de ő elismeri, és ezt a fajta önkéntességet, a másokon való segítés örömét fontosnak tartja jó példaként bemutatni másoknak is. „Le a kalappal mindenki előtt, aki ebben a szervezetben részt vesz, mert én azt látom, hogy ez egy áldozatkész, sok taggal rendelkező nagyon jó közösség, amit helyben is elismernek.”

Dr. Rétvári Bence megköszöni a polgárőrök áldozatos munkáját

Az országgyűlési képviselő végül megerősítette „Igazán köszönjük, énmagam is és az itt lakók is, hogy ott segítenek, ahol a baj van, ahol szükség van, oda mennek, ahol valaki egyedül kevés lenne, hogy a helyzetet tudja orvosolni. Különösen köszönjük ezt mindenkinek a járvány idején, amikor aztán mindenki egy ismeretlen végű, ismeretlen lefolyású eseménnyel próbálta felvenni a harcot. Úgy gondolom, hogy ezt a hazaszeretet mindig fűti a hazafiság.”    

(Szöveg, fotó: Lőwinger)

Olvassa el ezt is:

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel