Gyerekeket zaklatott a férfi

Polgárőr és rendőr együtt fogtak el egy iskolás lányokat zaklató férfit április 9-én, Ceglédbercelen.

A helyi általános iskola igazgatója tájékoztatta április 8-án a Ceglédberceli Polgárőr Egyesület elnökét, hogy előző nap délután egy kb. 40-50 éves férfi, az iskola környékén, különböző ürüggyel, több 10-12 év körüli tanulólányt szólított meg, majd követte őket. Csak néhány apró infó volt csak férfiról, de a tanulok elmondása szerint komolyan kell venni az esetet.

Mivel a polgárőr vezető nem csak pletykának vagy rossz gyerekcsínynek tekintette a hallottakat, ezért a történtekről maradéktalanul tájékoztatta a szabadnapos körzeti megbízott rendőrt, majd egyeztetett a polgárőr társaival, hogy közös erővel megfigyeljék az iskola környékét.

Az akció hamar pozitív fordulatot vett, ugyanis már másnap felhívta az egyik szülő a polgárőr vezetőt, miszerint a kislányuk felismerni vélte a keresett férfit az iskola környékén.

Azonnal hívtam a helyi rendőrt és értesítettem a polgárőr társaimat is, hogy aki tud induljon a megadott helyszínre – mondja a polgárőr vezető. – A rendőr kollégával közösen pár perc keresés után rábukkantunk a férfira. A rendőr igazoltatta a gyanús személyt, majd különböző kérdéseket tett fel neki. Közben több polgárőr kollégám is a helyszínre érkezett, akik a Rendőrség munkáját segítendő adatgyűjtést végeztek a környéken.

A férfi a rendőrrel szemben nem volt együttműködő és az elmúlt két napjáról is legalább húszféle variációt közölt. A polgárőrök közben azt is megtudták, hogy az illető rendőrnek adta ki magát és személyit kért az egyik kislánytól. A telefonjában több kétes tartalmú videó is volt, ezért őt a rendőr előállította.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel