Ismerje meg a polgári természetvédelmet!

Sokan nem tudják, hogy a polgárőrök nemcsak a közrendet, hanem a természetet is védik. És amikor részt vesznek az önkéntes a természetvédelmi támogató szolgálatban, nem csak közfeladatot látnak el, hanem aktívan hozzájárulnak bolygónk védelméhez is. 

Miért fontos a polgári természetvédelmi támogató szolgálat? Elsődlegesen a természet élőhelyeinek megőrzése, hiszen a védett területeket támogatják a helyi fajok fennmaradását. Emellett a közösségi összefogás ereje mellett sem mehetünk el, hisz’ együttműködve más önkéntesekkel és szervezetekkel hatékonyan erősíthetik közösségeiket.

A másik fontos szerepe a támogató szolgálatnak a tudatosság növelése. A mai világunkban, amikor folyamatában látjuk a környezet átalakulását, pusztulását, amikor kétségtelen a globális felmelegedés miatti környezetváltozás, akkor az oktatási programokon és személyes példán keresztül inspirálhatják a polgárőrök az embereket a környezettudatos életre.

Amennyiben a Pest vármegyei polgárőrök közül valaki érdeklődik a fentiek iránt, felkeltettük figyelmét és tenni akar környezetünk és természetünk védelméért, részletes információt kaphat arról, hogyan kezdhetik el önálló természetvédelmi támogató szolgálatukat és milyen képzéseken vehetnek majd részt.

Örömmel fogadunk minden jelentkezést az info@pmpsz.hu címen. Tegyünk lépéseket ma a holnapért!


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel