Jelentős mennyiségű veszélyes hulladékot találtak a dunakeszi polgárőrök

Az Országos Polgárőr Szövetség március 22-én indította el a kormánnyal közös környezetvédelmi projektjét, amihez a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség teljes vállszélességgel csatlakozott. Mi sem bizonyítja jobban, hogy már meg is történt az első nagy hulladékfelderítés.

A Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület tagjai március 27-én külterületi járőrszolgálatot szerveztek, aminek elsődleges feladata volt az illegális szemétlerakások felkutatása, beazonosítása, helyének GPS szerinti rögzítése. Ilyenkor az ember azt mondja, bár ne találnának semmit se. De jelen esetben sajnos nem ez történt.

Az esti órákban éppen az 2-es számú út mellett, egy parlag területen jártunk, amikor a fák között jelentős mennyiségű hulladékot találtunk – mondja Király-Pártos János, az egyesület elnöke. – A kb. 25-30 köbméter hungarocell szigetelő, malter, vakolat, festék, beton maradékból és műanyag fóliából álló vélhetőleg építkezésből visszamaradt veszélyes hulladék helyét és mennyiségét fényképekkel dokumentáltuk, majd azonnal jeleztük a környezetszennyezést a helyi önkormányzat illetékesének.

Információink szerint az önkormányzat már elindította a hulladéktalanítási eljárást a polgárőrök pedig tovább folytatják a felderítő szolgálatukat.  


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel