Jól sikerült a rendezvénybiztosítás (+ fotók)

Idén immár ötödik alkalommal rendezték meg Budakeszin a Budakörnyéki Sörfesztivált, melynek biztonságos lebonyolításában a Pest vármegyei polgárőrök is jelentős szerepet vállaltak.

A legfinomabb gasztrokulturális különlegességeket és söröket sorakoztatták fel a rendezők a többezres látogatótömeg elé, ugyanakkor a színpadon szinte minden ízlésnek megfelelő zenei produkció is teret kapott. Kétségtelen, hogy június 16-án a legnagyobb közönségsikert a Kis Grófo illetve Péterfy Bori koncertje hozta, de másnapi táncház illetve Aurevoir koncert is tömegeket mozgatott meg. Külön érdekesség volt, hogy a szervezők a sörök mellé a fociszeretőkre is gondoltak, az éppen akkor zajló EB selejtező mérkőzést hatalmas kivetítőkön élőben lehetett nyomon követni.

 A sok ezer embert vonzó ingyenes rendezvény biztosítása sem volt egyszerű. Dr. Bilisics Péter, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke a helyszínen maga koordinálta a feladatokat. A lezárt útszakaszon motoros polgárőr felvezetéssel segítették a tömegközlekedést, ami a két nap alatt több száz járatot jelentett. A polgárőrök emellett felügyelték a rendet a szórakozók közt, a színpad mellett, de irányították a forgalmat az útzárásoknál, illetve a kijelölt parkolóknál is.

Fel kellett készülnünk a meleg, párás időjárásra illetve arra is, hogy az idő múlásával sokaknál az alkoholfogyasztás feloldotta az önkontrollt és emiatt a kelleténél bátrabbak lettek – mondja dr. Bilisics Péter. –  Az első nap 40, a második nap pedig 50 polgárőr adott reggel 9-től hajnali 2-ig dolgozott felelősségteljesen azért, hogy mások önfeledten szórakozhassanak.   

A vármegyei elnök nyilatkozatában kijelentette: Jó bizonyságot nyert a közbiztonság szereplőinek a feladatellátása, hiszen a Budakeszi Rendőrőrs, a Készenléti Rendőrség, a Buda környéki Közterület-felügyelet, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség és a Stanton’ Bross Guard Zrt. négy napon keresztül közösen, kollegiálisan hajtották végre a védelmi intézkedéseket. Elmondta azt is, büszkén állt a fiatal team élén. Príma csapatmunka volt, szenzációsak voltak a Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület, Hegyőrség Törökbálint Polgárőr Egyesület, Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egysége, Ócsa Városi Polgárőr Egyesület, Pátyi Bűnmegelőzési és Közrendvédelmi Polgárőr Egyesület, Halásztelki Polgárőr Egyesület,  Gombai Polgárőr Egyesület, FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület, Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület polgárőrei. Remek volt a helytállásuk. A PVMPSZ vezetőségéből 3 fő elnökségi tag és 6 fő járási koordinátor is kivette részét a több napos feladat ellátásában.  A csapattagok fegyelmezettségükkel a rendezvény ideje alatt hathatós segítséget nyújtottak a változó feladatok végrehajtása során. Ismerték, betartották, végrehajtották a szabályozókat valamint az érkezések, távozások, pihenések, étkezések, frissítők idejét.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel