Képzéssorozattal a szakszerű szolgálatokért

A Közlekedéstudományi Intézet támogatásával, második állomásaként Tápiószőlősre érkezett a Pest Megyei Polgárőr Szövetség képzési roadshowja.

A Ceglédi és Nagykőrösi járás polgárőr vezetői vettek részt Tápiószőlősön, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében november 13-án megtartott továbbképzésen, melyen dr. Szoboszlay Árpád polgármester mondott köszönetet a polgárőrök áldozatkész munkájáért, majd nyitotta meg a rendezvényt.

A megjelent polgárőr vezetők előtt dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke beszélt a Szervezet felépítéséről, szerkezeti áttekintéséről, filozófiájáról, működéséről, a kommunikáció és az információátadás fontosságáról, a szolgálatellátásokról, a támogatottságról, a különböző támogatási lehetőségekről, a környezettudatosságról. Ismertette a Polgárőrség tizenkét pontját, amit nemrégiben dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke hirdetett meg, majd kiemelt fontossággal beszélt a köz- és közlekedésbiztonságról illetve az ezeket érintő polgárőr feladatokról. Külön taglalta a rendőri karjelzéseket a polgárőrök és a rendőrök közös szolgálatellátásának szabályait. A közlekedés témakörben szóba került a lovaskocsival, kordéllyal, lóháton illetve kerékpárral történő közlekedések biztonsági szabályai valamint, hogy a közutakon milyen veszélyhelyzetekkel érdemes számolni. Beszélt a közúti balesetek megelőzéséről, a kül- és belterületek bűnmegelőzési feladatairól is. Beszélt még az ifjú polgárőrök képzéséről, a polgárőrök továbbképzéséről – különös tekintettel az e-learning oktatási formáról – majd megtanította a jelenlevőknek, mit jelent a multiplikátori felkészítés, hogyan kell szakszerűen használni az EDR rádiókat valamint, hogy melyek az előnyei a Zello alkalmazásnak. 

Orosz Zoltán rendőr százados, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőinek nevében köszöntötte a polgárőröket és fogalmazta meg feléjük a köszönetüket. Mint mondta, különösen nagyra értékelte a polgárőrök együttműködését a közös rendőrségi akciókban. Rávilágított, hogy mint kommunikációs szakember, ő is fontosnak tartja a közösségi médiákon való szakszerű és hiteles megjelenést.

Huszár-Madarász Zsuzsanna tűzoltó alezredes pedig a Ceglédi Katasztrófavédelmi Kirendeltség nevében tartotta nagyon hasznosnak illetve informatívnak a képzést és felajánlotta segítségét a továbbiakban is.

Ezután egy interaktív beszélgetés keretén belül mondhatták el a járás polgárőr vezetői az észrevételeiket, beszélhettek a működési gondjaikról, problémáikról, a szolgálatok tapasztalatairól, örömeiről, sikerekről, majd a rendezvényt egy könnyed munkaebéddel zárták.

Sikeresnek tartom a mai napot – mondja dr. Bilisics Péter. – A képzési roadshow első állomása 2021. szeptember 18-án Újlengyelben volt, ahol gyakorlati feladatokat is sikerült megoldani, amit sajnos a mai előadásnál, az időjárás miatt mellőzni voltunk kénytelenek, de természetesen ezeket majd egy későbbi időpontban bepótoljuk. A képzési roadshow nem áll meg, idén még november 26-án Újlengyelen, december 02-án Bagon, 09-én Kiskunlacházán, 17-én Hévízgyörkön, december 18-án pedig Ócsán tartunk hasonló oktatásokat a Pest megyei polgárőr egyesületek vezetőinek.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel