két nap, két rendkívüli esemény Ceglédbercelen

Április utolsó és május első napja sem múlt el Ceglédbercelen úgy, hogy a helyi polgárőröknek ne kellett volna valami rendkívüli esemény miatt azonnal szolgálatba állniuk.

Április 30-án éppen hazafelé tartott Krecsák Attila, a Ceglédberceli Polgárőr Egyesület elnöke, amikor az út mellett emberek integetésére lett figyelmes. Rögtön látta, hogy az egyik vasúti átjáró előtt súlyos közlekedési baleset történt. Szabálytalan előzés következtében személyautó és személyszállító kisbusz ütközött, majd egy villanyoszlopot kitörve az út menti árokba sodródtak.

Mivel villamos vezetékek lógtak az út felett, így veszélyessé vált a helyszín. A kisbusz vezetője is súlyosan megsérült, ezért a polgárőr azonnal értesítette a rendőröket és a mentőket illetve a ceglédberceli polgárőr társait.  

A polgárőrök a mentési munkálatok idejére a helyszínen maradtak és segítették a hatóságok munkáját.

Másnap dél tájban a település melletti sűrűn lakott tanyavilág felől nagy kiterjedésű gomolygó fekete füstre lett figyelmes a polgárőr. Mivel a polgárőrség mellett önkéntes tűzoltó is, ezért felmérte, hátha egyszerű aljnövényzeti tűzről szó, majd azonnal értesítette a Cegléd II. Polgárőr Egyesület elnökét illetve riasztotta a Ceglédberceli Önkéntes Mentőcsoport tagjait.

Mint kiderült, az egyik lakott tanya udvara és melléképületei égtek teljes terjedelemben és már lángolt több száz méteren a körülötte lévő nyárfás. Szerencsére az ott lakóknak nem lett bajuk, kútból megkezdték az oltást. Közben a ceglédberceli mentőcsoport tagjai a 4-es főút forgalmát lassították az átláthatatlan füst miatt, illetve útba igazították a közben megérkező hivatásos tűzoltókat. Közben hármas, kiemelt fokozatra kellet emelni az oltást, mert kb. 50 hektáron több tűzgóc alakult ki és a változó szélirány miatt gyorsan terjedt.

A tűzoltást és utómunkákat csak kora estére sikerült elvégezni. Szerencsére személyi sérülés nem történt az állatok is kisebb égési sérülésekkel megmenekültek, de anyagi kár jelentős.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel