Kigyulladt a kenyérpirító

Az utóbbi napokban az átlagosnál is több feladatuk van a ceglédberceli polgárőröknek. Ezt mutatja az is, hogy újabb történésekről kaptunk hírt.

Május 10-én délután a Rendőrség szólt a Polgárőrség ceglédberceli vezetőjének, hogy egy családi háznál jeleztek tüzet az ott lakó gyerekek. Elmondásuk szerint kigyulladt a kenyérpirító, és bár ők már elhagyták a házat, de a polgárőr is siessen azonnal a megadott címre, és ha szükséges, kezdje el mentést.

A kiérkező polgárőr a rendőrrel közösen először áramtalanítottak, majd a lakásban felgyülemlett füst ellenére bementek a konyhába.  

Szerencsére csak a pirítóban felejtett kenyér égett, így csak a házat kellett kiszellőztetni, illetve a megrémült gyerekeket megnyugtatni.

Ahogy azt a rendőrök és a kiérkező hivatásos tűzoltók is elmondták, leszúrás helyett inkább dicséretet érdemelnek az otthon, egyedül levő gyerekek, mert a rosszul sikerült uzsonnakészítés ellenére azonnal hívták a 112-es segélykérőt.

Két nappal később a vasúti megállóhoz kellett sietniük, ahol egy idős ember a tilos jelzés ellenére szeretett volna átkelni a síneken, de a közben érkező gyorsvonat elsodorta a bácsit, aki a lendülettől az aszfaltra zuhant. Miközben mentőt hívtak, közben elsősegélyben részesítették a fej- illetve végtagsérüléseket szenvedett idős embert. Mivel a polgárőrök személyesen is ismerték a bácsi hozzátartozóját, így őt is értesítették őt.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel