Kocséron együtt szavaltak az emberek

1848-49-es forradalom és szabadságharc szempontjából Dél-Pest vármegye legautentikusabb forradalmi emlékhelyén, a kocséri Kutyakaparó Csárdában tartottak megemlékezést március 15-én délelőtt, melyen a helyi polgárőrök is részt vettek.

A mintegy százötven fős tömeg először meghallgatott egy rövid beszédet, azután elszavalta a Nemzeti Dalt. Többen egy-egy virágot is elhelyeztek az épületnél, ahol egykor Petőfi is megfordult, és ahol azóta országos hírű emlékhelyet hoztak számára létre.

A csárdában, a hagyomány szerint 1847-ben, az országos csavargásai közepette járt a fiatal költő, és annyira megérintette a hely mélabús, langyos pangása, hogy verset is írt róla.

Az ünnepségnek külön érdekessége volt, hogy az éppen ara járó kerékpárosok, túrázók is megálltak és csatlakoztak az ünneplőkhöz.

A veszélyes útkanyarulatban lévő Kutyakaparó Csárdánál tartott Petőfi emléknap a Kocséri Polgárőr Egyesület tagjainak köszönhetően balesetmentesen zajlott le.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel