Komoly elismerés a Pest vármegyei polgárőröknek

Először fordult elő, hogy az Országos Polgárőr szövetség egy március 15-i ünnepség keretében adja át az elmúlt év teljesítményéért járó elismeréseket a kiemelten sokat teljesítő polgárőröknek. Vácon, a Piarista Kilátó Központban március 11-én megtartott ünnepségen több Pest vármegyei polgárőr is elismerést vehetett át.

Az ünnepi rendezvényen dr. Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes méltatta a polgárőröknek a közbiztonság érdekében nyújtott segítségét. Beszédében kiemelte, hogy már a jelenlétük is hozzájárul ahhoz, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat. Ahogy azt az opsz.hu megírta, tavaly a polgárőrök és a rendőrök 44 ezer esetben vállaltak közös szolgálatot, 393 ezer órányi közös szolgálatot teljesítettek. A polgárőrök a települések közbiztonsági védelme mellett a határvédelemben is szerepet vállaltak – ismertette. 2022-ben nyolc hónap alatt összesen 13 ezer szolgálatban vettek részt, és segítették a határőrizet feladatait, amire szükség is volt, hiszen összesen 270 ezer illegális határátlépési kísérlet történt tavaly.

Az ünnepi beszéd után került sor a polgárőrök jutalmazására, ahol mások mellett Az Év Polgárőre elismerést Farkas Dániel Gábor a Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület elnöke kapta meg, az Év Polgárőr Pedagógusa kitüntetést pedig Oskó Imre, az Ország Közepe Régió Természetvédelmi Polgárőr Egyesület tagja vehette át. Év Polgárőr Egyesülete kitüntetést idén az Ócsa Városi Polgárőr Egyesületet érdemelte ki.

(Forrás, fotó: OPSZ)


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel