Komoly elismerés kapott több Pest megyei polgárőr

Hagyományokhoz hűen az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére idén is megtartotta díszünnepségét az Országos Polgárőr Szövetség, ahol elismeréseket és jutalmakat is átadtak.

A Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság központi épületében október 15-én megtartott rendezvényen beszédet mondott dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából több polgárőrt is elismerésben részesítettek.

 • Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében Vezetőként tanúsított kimagasló tevékenységéért az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége „Szent László Érem” kitüntetést adományozta Russói Lászlónak, a Nagymaros Város Polgárőr Egyesület elnökének.
 • Példamutató polgárőr tevékenységéért, eredményes, áldozatkész munkája elismeréséül 2022-ben az „Év Polgárőre” kitüntetésben részesítette Nagy Miklóst, a Dunavarsányi Polgárőr Egyesület tagját.
 • A Polgárőrséggel végzett kiemelkedő együttműködése elismeréseként az „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetést vehetett át Nagy Miklósné, a Dunavarsányi Polgárőr Egyesület tagja.
 • Példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréséül az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést kapott a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesületet. A díjat Komorócki Máté szolgálatvezető vette át.
 • Emellett az OPSZ elnöke a körültekintő, szakszerű intézkedéséért dicséretben és jutalomban részesítette Juricza Györgynét, a Gombai Polgárőr Egyesület tagját.
 • Dr. Balogh János rendőr altábornagy országos rendőrfőkapitány, a bűnmegelőzés, valamint a Rendőrség és a Polgárőrség közötti együttműködés keretében kifejtett kimagasló tevékenységéért dicséretben és tárgyjutalomban részesítette Boros Tibort, az Ócsa Városi Polgárőr Egyesület tagját.

Minden jutalmazottnak gratulál a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és vezetése.

(A jutalmazottak fotói az OPSZ képgalériában megtekinthetők)


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel