Komoly elismerés kapott több Pest megyei polgárőr

Hagyományokhoz hűen az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére idén is megtartotta díszünnepségét az Országos Polgárőr Szövetség, ahol elismeréseket és jutalmakat is átadtak.

A Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság központi épületében október 15-én megtartott rendezvényen beszédet mondott dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából több polgárőrt is elismerésben részesítettek.

  • Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében Vezetőként tanúsított kimagasló tevékenységéért az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége „Szent László Érem” kitüntetést adományozta Russói Lászlónak, a Nagymaros Város Polgárőr Egyesület elnökének.
  • Példamutató polgárőr tevékenységéért, eredményes, áldozatkész munkája elismeréséül 2022-ben az „Év Polgárőre” kitüntetésben részesítette Nagy Miklóst, a Dunavarsányi Polgárőr Egyesület tagját.
  • A Polgárőrséggel végzett kiemelkedő együttműködése elismeréseként az „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetést vehetett át Nagy Miklósné, a Dunavarsányi Polgárőr Egyesület tagja.
  • Példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréséül az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést kapott a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesületet. A díjat Komorócki Máté szolgálatvezető vette át.
  • Emellett az OPSZ elnöke a körültekintő, szakszerű intézkedéséért dicséretben és jutalomban részesítette Juricza Györgynét, a Gombai Polgárőr Egyesület tagját.
  • Dr. Balogh János rendőr altábornagy országos rendőrfőkapitány, a bűnmegelőzés, valamint a Rendőrség és a Polgárőrség közötti együttműködés keretében kifejtett kimagasló tevékenységéért dicséretben és tárgyjutalomban részesítette Boros Tibort, az Ócsa Városi Polgárőr Egyesület tagját.

Minden jutalmazottnak gratulál a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és vezetése.

(A jutalmazottak fotói az OPSZ képgalériában megtekinthetők)


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel