Környezetvédelmi bejárás lóháton

Június 10-én, a Medárd naphoz méltóan változékony időjárási viszonyok között tartotta meg a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség külterületek bűnmegelőzésére fókuszáló Környezetvédelmi Egysége az ellenőrzési útvonalának bejárását.

Király-Pártos János, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja értékelte örömét fejezte ki, hogy a korosztályok közötti összefogás a külterületek lóval ellátott szolgálatai kapcsán is tükröződik. „Négy lovas teljesítette ma az újlengyeli Gidrán Majorból indulva és odaérkezve a 20 km-es bejárást, ezt digitálisan rögzítették, amin megjelölték az illegális szemétlerakásokat, illetve a nem azonosítható fakitermeléseket. A Dunakeszi Alsó Egyesület polgárőre úgy vélem hasznos tapasztalatokkal tért haza – mondta, majd hozzátette – Hiszem, hogy az ilyen edukációk tapasztalatcseréje maximálisan hatékony lehet.”

A bejárás során tapasztaltakat látva és értékelve a lovas polgárőrök kialakítják a 10-12 km-es napi járőr útvonalakat, amelyeket aztán majd rendszeresen bejárnak.

Lovas bejárás útvonalának rögzítése elektronikus térképen


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel